Skip to main content

CELLER CAL LLUÏSOT

Cal Lluïsot es troba a Bonastre. Es tracta d'una masia damunt d'un turonet, orientada a migdia i arrecerada dels vents freds de Mestral. Des de dalt, en un primer terme tenim davant la vall i el poble de Bonastre, i una mica més enllà, reüllem la Mar Mediterrània entremig del Barranc de l'Aguilera. El celler és dins el poble, al soterrani de la casa familiar. Aquells vells “cups”, d'antuvi plens de vins, han esdevingut sales plenes de dipòsits, botes, ampolles...

MASIA PAPIOL

L'heretat del Papiol, situada a 180 metres sobre el nivell del mar, té una superfície de prop d'unes 200 hectàrees dedicades, des de temps immemorials, al conreu de la terra. Actualment la major part de l'extensió està plantada de vinyes, que són les que conformen el paisatge de la finca. Es troba ubicada a cavall de l'Alt i el Baix Penedès.

JANÉ VENTURA

Jané Ventura és un celler familiar amb tradició en el món del vi des de 1914, al Baix Penedès, que va començar amb Josep Jané, avi de Benjamí Jané Ventura.

La segona generació: Albert Jané Jané. Esdevé un gran distribuïdor de vins i adquireix l'actual celler del Vendrell l'any 1954.

La tercera generació: Benjamí Jané Ventura. Inicia l'embotellat dels vins l'any 1985 i al 1988 inicia l'elaboració de caves.

SICUS

A l'extrem sud del Penedès les suaus muntanyes del Massís de Bonastre s'eleven arran de mar, donant protecció i frescor a les vinyes de SICUS. Amb una altitud de 230 metres sobre el nivell del mar i amb una proximitat a 6 km d'aquest, gaudeixen d'una forta influència mediterrània.

L'APICAL

Aquest petit projecte s’inicia l’any 2012 amb la iniciativa del Martí i el Sergi. Es van conèixer a l’escola d’enologia i viticultura d’Espiells, a Sant Sadurní d’Anoia. Tots dos venen de dos mons diferents. El Sergi, procedent de Barcelona, és sommelier i tècnic en restauració, i el Martí, de Llorenç del Penedès, sempre ha estat envoltat del món del vi pel seu pare i el seu avi, i ha acumulat experiència en diverses zones, com ara el Penedès o el Priorat. 

Subscribe to Enoturisme