Skip to main content
Un camió d'ECOBP

El CCBP aprova la tercera pròrroga de la recollida de residus mentre es licita el nou servei

El Consell Comarcal del Baix Penedès aprova la tercera pròrroga de la recollida de residus mentre es licita el nou servei

Amb el Vendrell, seran 9 els municipis baixpenedesencs que s’adhereixen al nou servei de recollida de residus comarcal.
 

27 d’octubre del 2023. El Ple del Consell Comarcal del Baix Penedès va aprovar en el darrer Ple celebrat aquesta setmana la tercera pròrroga del servei de recollida, tractament i eliminació de residus municipals. Aquest és un pas necessari per continuar prestant el servei als municipis adherits actualment mentre s’acaba de perfilar el projecte i es licita el nou servei comarcal. Una vegada s’hagi licitat i entri en funcionament el nou servei de recollida es dissoldrà EcoBP, l’empresa comarcal que presta el servei actualment. L’import total previst del servei de recollida, transport i eliminació de residus per al 2023 ascendeix a 605.931,22€ .

En paraules del conseller comarcal de residus Baltasar Santos: “aquest és un pas necessari mentre s’acaba de licitar el nou servei de recollida comarcal que ha de fer del Baix Penedès una comarca més sostenible i responsable en matèria de residus. Preveiem que el nou servei entri en funcionament a mitjans de 2024”.

Cal destacar que s’ha arribat a un acord amb l’Ajuntament del Vendrell per tal de prestar, des del Consell Comarcal el servei de recollida, tractament i eliminació de residus municipals. Amb el Vendrell, seran nou els municipis que s’adhereixen a aquest servei, i s’espera que en el futur, quan finalitzin els contractes de recollida actuals s’adhereixin més municipis.

L’objectiu, en aquesta propera licitació comarcal del servei de recollida de residus serà el d’augmentar la recollida per fraccions per tal de reduir la fracció resta, (la més costosa) i reduir d’aquesta manera la despesa i, a més, situar el Baix Penedès com a una de les comarques catalanes més responsables i sostenibles.

 

10/27/2023