Skip to main content
Roda de premsa

El CCBP posa en marxa la segona edició del programa Dones RIU per inserir 80 dones de la comarca

El Consell Comarcal del Baix Penedès posa en marxa la segona edició del programa Dones RIU per inserir 80 dones de la comarca

Per participar cal ser dona major de 16 anys, estar inscrita al Servei d’Ocupació Laboral i necessitar qualificació o requalificació formativa.

Dimecres 15 de novembre de 2023. L’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat aquest matí la segona edició del programa d’inserció laboral Dones RIU per formar i inserir laboralment 80 dones en cerca de feina de la comarca. En aquesta segona edició es comptarà amb un pressupost total de 177.200 € i hi participaran tots els municipis de la comarca. Aquest projecte està promogut pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Durant la roda de premsa també s’ha fet balanç de la primera edició del programa Dones RIU. Recordem que van participar-hi un total de 80 dones en recerca de feina, 40 dones de poblacions de menys de 5000 habitants i 40 provinents de Vendrell, Calafell o Cunit. Els resultats han estat molt bons aconseguint una inserció laboral de 29 dones de les 80 participants. 6 contractes van ser per administratives, 4 al sector de la logística, 4 al sector del comerç i 3 a la indústria, com a sectors més destacats. Per tipologies de contractes, 7 són indefinits, 2 fixos discontinus, 19 temporals i 1 contracte per substitució.

En aquesta segona edició, el programa comptarà amb 3 itineraris formatius diferents enfocats als mercats amb més demanda d’ocupació: economia verda, economia digital i competències transversals.

Per participar-hi cal posar-se en contacte amb el Departament d’ocupació del Consell Comarcal al 977 15 71 65 ocupació@baixpenedes.cat. A més, com a al·licient, les persones que finalitzen amb èxit tots els tallers, rebran un incentiu de 300 €. La primera sessió informativa serà el dilluns 4 de desembre a les 10:30 h a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Penedès situat a la Plaça del Centre, 5, i la segona el dimarts 19 de desembre a les 10:30 h a la Seu del Consell Comarcal del Baix Penedès.

El conseller comarcal d’ocupació Miguel Ángel Perín ha destacat l’èxit assolit en la primera edició d’aquest programa i ha valorat molt positivament poder-lo repetir i donar la possibilitat a 80 dones més de formar-se en sectors clau i de futur.

 

11/15/2023