Skip to main content
Calendari xerrades

Xerrades d'orientació acadèmica "I després de l'ESO, què?

Xerrades d'orientació acadèmica "I després de l'ESO, què?

Tornen les xerrades d'orientació acadèmica "I després de l'ESO, què?", adreçades a famílies i alumnat de 3r i 4t d'ESO. 

Tornen les xerrades d'orientació acadèmica "I després de l'ESO, què?", adreçades a famílies i alumnat de 3r i 4t d'ESO on poder resoldre tots els vostres dubtes.

Des de l’Oficina Jove del Baix Penedès i l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès s’ofereixen un seguit d’accions d’orientació acadèmica, amb la finalitat que el jovent de la comarca, sobretot els que finalitzen l’etapa formativa obligatòria, rebin l’orientació i l’acompanyament necessari perquè defineixin el seu itinerari formatiu post-obligatori. És per això que s’organitzen diferents accions durant els mesos vinents:

 

- Carpes informatives als instituts:

Els instituts de referència dels municipis adherits al projecte JBP acolliran aquesta acció durant el mes de febrer, consistent en crear un espai d’orientació acadèmica a l’hora del pati, en una carpa, on els/les professionals de joventut comarcals i locals resoldran els dubtes de l’alumnat dels centres dels instituts de l’Arboç, la Bisbal del Penedès, Cunit i el Mediterrània del Vendrell.

 

- Xerrades d’orientació acadèmica

Des de Jove Baix Penedès es proposa la realització de quatre xerrades d'orientació acadèmica i professional que, sota el nom «I després de l’ESO, què?», tenen la finalitat que les famílies i alumnat de 3r i 4t d'ESO coneguin totes les opcions formatives i laborals amb o sense graduat en ESO. 

Aquestes xerrades estan pensades com un espai de trobada on els i les joves i les seves famílies rebran orientació i informació acadèmica i professional.

La ponència de les xerrades anirà a càrrec de DEP Institut i inclouen una exposició dels elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d'estudis, com el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals...) i els condicionants de l'elecció. 

A continuació s'expliquen les alternatives de formació al finalitzar els estudis d'ESO, amb el Graduat o sense, és a dir, els itineraris de formació segons l'oferta vigent; tenint en compte les característiques principals de cada formació i les seves sortides. 

També s'oferiran els contactes i les fonts d'informació de referència necessàries per a poder completar la informació. 

A més, s'aportaran eines i elements de reflexió per tal que famílies i alumnes comparteixin aquest moment important, que representa el punt de partida de la carrera acadèmica o professional. 

L’entrada a les xerrades és lliure i oberta. 

El calendari de xerrades és:

- Dilluns 26 de febrer a les 18h a l’Institut Ernest Lluch de Cunit.

- Dijous 29 de febrer a les 18h a l’Institut de l’Arboç

- Dilluns 11 de març a les 18h a l’Institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès

- Dijous 14 de març a les 18h a l’Institut Mediterrània del Vendrell

(S’adjunta el cartell de les xerrades)

 

- Assessoraments acadèmics individualitzats

L’Oficina Jove del Baix Penedès ofereix informació, orientació i assessorament al jovent de la comarca en qualsevol tema del seu interès: formació, treball, cultura, mobilitat internacional, oci, salut, associacionisme… i de forma especialitzada, s’ofereix en els àmbits laboral i acadèmic. 

En els assessoraments acadèmics es fa una anàlisi amb la persona jove per ajudar-la a trobar aquells àmbits laborals i acadèmic que més li interessen, per descobrir els estudis relacionats, com accedir-hi, on els fan... i quines opcions existeixen que més s'adeqüin a les seves necessitats i a la seva realitat. Per fer aquest treball es compta amb el Protocol d’assessorament acadèmic de l’OJBP i la Guia d’ensenyament del Baix Penedès.

 

Els assessoraments es descentralitzen als municipis del projecte Jove Baix Penedès, de manera que el jovent i la seva família podran demanar cita al seu municipi.

(S’adjunta el calendari d’assessoraments).

 

Portfolio images
Calendari assessoraments individualitzats
02/01/2024