Skip to main content
Un moment de l'activitat

Vuitena edició del “Canvi de marxa” al Baix Penedès

Vuitena edició del “Canvi de marxa” al Baix Penedès amb l’objectiu d’educar les noves generacions en la prevenció de la sinistralitat

Hi van participar més de 600 alumnes d’entre 16 i 18 anys de diferents centres de la comarca als que se’ls va repartir un clauer amb uns missatges escrits amb emoticones relacionats amb el Canvi de marxa.

Dimecres 19 d’octubre de 2022. Aquest dilluns es va celebrar al Vendrell una nova edició del “Canvi de marxa”, una activitat educativa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès, l’oficina Jove Baix Penedès i l’Ajuntament del Vendrell, que té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 16 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat. 

Des de l'Oficina Jove del Baix Penedès i en col·laboració amb l'Ajuntament del Vendrell es va oferir aquesta activitat als alumnes de 1r de Batxillerat dels centres d'ensenyament de la comarca, proporcionant l'espai i els mitjans de transport necessaris per als desplaçament dels alumnes i que hi poguessin assistir.

L'activitat consisteix en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica la situació. Durant el seu relat s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident, així com de víctimes i familiars. Es va dur a terme ahir dilluns 17 d’octubre al teatre TÀG del Vendrell, en dues sessions:

- A la primera sessió, a les 10h, hi van participar els alumnes dels instituts del Vendrell: Andreu Nin, Baix Penedès, Mediterrània i Sagrat Cor.

- I a la segona sessió, a les 12h, hi van participar els alumnes dels instituts de l’Arboç, el Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès i l’Ernest Lluch de Cunit.

Un total de gairebé 600 joves de la comarca hi van participar; als que se’ls va repartir un clauer amb uns missatges escrits amb emoticones relacionats amb el Canvi de marxa. En aquest clauer hi ha un codi QR que enllaça amb l’instagram de l’Oficina Jove, on hi ha un post amb les instruccions per participar a un sorteig d’entrades de cinema, per tothom qui resolgui els missatges.

L’objectiu d’aquesta activitat és que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables. Com a representants de la Comarca, es va comptar amb la presència de Marc Palau, Conseller de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès, i els regidors de joventut de l’Arboç, Miguel Ángel Ríos i de Cunit, Yolanda Sánchez.

 

10/19/2022