Skip to main content
Una sessió formativa

Valoració molt positiva dels resultats actuals del programa Dones RIU

El Consell Comarcal del Baix Penedès valora molt positivament els resultats actuals del programa Dones RIU i ja s’ha inscrit per participar en la propera edició.

Per participar cal ser dona major de 16 anys i estar inscrita al Servei d’Ocupació Laboral i necessitar qualificació o requalificació formativa.

 

Dijous 16 de febrer de 2023. L’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès ha fet aquest matí balanç del programa d’ocupació de dones en entorns rurals, Dones RIU, ara que està a la meitat del seu procés d’execució. Aquest programa es va iniciar el passat mes d’octubre i finalitzarà el 31 de maig de 2023. Des de l’Àrea d’Ocupació del Consell s’està molt satisfet amb els resultats assolits fins al moment i ja s’ha avançat que s’ha sol.licitat de nou poder executar-lo de nou l’any vinent. 

En total hi han hagut unes 120 sol.licituds per participar en aquest programa que disposa d’un total de 80 places. De moment, hi han participat dones de tots els municipis, 45 de dones de poblacions de més de 5000 habitants i 35 de pobles de menys de 5000. Actualment tenim totes les places emplenades i fins i tot hi ha llista d’espera.

Fins al moment, de les participants, 24 persones han realitzat l’itinerari específic d’especialització en economia verda, 26 l’itinerari específic d’especialització en economía digital i 14 dones l’itinerari en competències transversals.

Pel que fa a les insercions aconseguides fins al moment: 4 dones s’ha incorporat a la Industria, 3 dones en empreses del sector serveis, i 1 persona a l’administració pública, la construcció, al sector sanitari i al comerç a l’engròs. Ara s’està treballant perquè totes les participants adquireixin les competències i la formació per poder entrar a la fase de les entrevistes de cara a la propera campanya turística.

 

02/16/2023