Skip to main content
Cartell Icaen 2023

Setmana Europea de l’Energia al Baix Penedès

L’Oficina Comarcal de Transició Energètica del BAIX PENEDÈS promou una sèrie d’activitats en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023

El lema de la Unió Europea per l'edició d'enguany és:

Accelerar la transició d'energia neta, cap a factures més baixes i habilitats més grans

"Accelerating the clean energy transition - towards lower bills and greater skills".

 

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023 se celebra del 20 al 22 de juny. Durant el període de la campanya, s'organitzen esdeveniments i activitats per tota Europa, incloent-hi conferències, tallers, visites a instal·lacions, concursos i altres iniciatives. Molts dels esdeveniments estan oberts al públic en general i d’altres estan dirigits a professionals de diferents sectors.

 

Les entitats organitzadores de Catalunya han creant el seu propi lema, imatge i proposta d'activitats. L’Oficina d’impuls a la Transició energètica del Baix Penedès, en forma part com a entitat adherida. Les activitats proposades pel conjunt de les entitats estaran disponibles en aquest enllaç ICAEN: web Setmana Europea de l'Energia Sostenible.

 

Les dates de la campanya a escala europea per la Setmana de l’Energia són del 20 al 22 de juny, però les activitats es poden proposar entre el 12 de juny i fins al 31 de juliol de 2023.

 

A través de l’Oficina Comarcal d’impuls a la Transició Energètica (OCITEBP), us oferim col·laboració per fer difusió en cas que participeu en la realització d’alguna activitat i us demanem suport per difondre les activitats que realitzem. 

 

Així mateix us donem a conèixer les activitats que l’OCITE està organitzant i de les que properament us oferirem més detall:

14 de juny. 11h a 12h

Sobirania energètica. El que necessites saber per crear una comunitat energètica local

Xerrada telemàtica oberta a la ciutadania i organitzada per Coopsetània amb la col·laboració de les OCTEs dels Consells Comarcals del Garraf, Baix Penedès, Alt Penedès i Anoia.

Podeu inscriviu-vos en el següent enllaç: https://forms.gle/TiCEMum6EN4sYSvo9

 

21 de juny. 10h Visita a l’EDAR Vendrell. 

Aprofitem fins a l'última gota d'energia, Portes obertes a l’EDAR el Vendrell 

Visita presencial a les instal·lacions de l’EDAR Vendrell, al terme municipal de Santa Oliva. Estació de tractament d'aigües amb generació de biogàs i captació solar fotovoltaica,  Organitzada per OCTE Baix Penedès i l’empresa gestora.

https://forms.gle/DW5p3QLgiYkA6zrWA

 

Aprofitem per donar a conèixer algunes activitats que s’estan organitzant a la vegueria Penedès en les que col·laboren la Xarxa d’OCTEs.

 

16 de juny. Jornada lúdica Setmana de l’Energia

Jornada amb activitats per a tota la família organitzada per l’OCTE Alt Penedès i la participació de Som Energia

Oberta al públic des de les 17h, a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès

 

21 de juny. 

 

10h30 a 12h30 Mobilitat elèctrica per ajuntaments

Xerrada telemàtica organitzada per ETECNIC i OCITE Anoia.

Inscripcions a etecnic@etecnic.es

 

22 de juny. 9h30 a 11h

Autoconsum a l’espai industrial. L’exemple de Bufalvent. Subvencions a l’autoconsum i retirada de l’amiant.

Xerrada telemàtica en plataforma ZOOM dirigida a empresaris del Garraf i oberta a tècnics dels ajuntaments. Organitzada per l’OCTE Garraf i el NODE Garraf.

(Inscripcions obertes properament)

 

30 de juny. (dates a confirmar)

Visita a la planta de biomassa i xarxa de calor de Sant Pere de Ribes.

Visita presencial a les instal·lacions de la planta de biomassa i xarxa de calor de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Activitat dirigida a tècnics dels Ajuntaments i professionals. Organitzada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’OCTE Garraf.

(Inscripcions obertes properament)

 

 

06/13/2023