Skip to main content
imatge

Obert el termini de sol·licitud de subvencions per afavorir l'accessibilitat als edificis i habitatges

Obert el termini de sol·licitud de subvencions per afavorir l'accessibilitat als edificis i habitatges

S'ha obert el termini de sol·licitud de subvencions per afavorir l'accessibilitat als edificis i habitatges. Els ajuts estan dirigits a persones majors de 70 anys o que tinguin reconeguda la condició de discapacitat o de dependència.

Les obres s’han d’haver iniciat amb posterioritat a l’1 de febrer de 2020 i han d’haver finalitzat abans del 31 de març de 2023, inclòs.

A qui s’adreça:

A les persones físiques o jurídiques, propietàries o usufructuàries d'habitatges, que compleixin almenys un dels següents requisits:

  • Tenir complerts 70 anys.
  • Tenir reconeguda legalment la discapacitat o la situació de dependència.

75% per actuacions en zones comunes:

Les actuacions que es duguin a terme en les zones comunes dels edificis podran rebre una subvenció equivalent al 75% del pressupost.

Aquestes actuacions poden ser, entre d'altres: nous ascensors, rampes, plataformes elevadores, elements com ara senyals lluminosos o productes de suport a l'audició.

100% per obres a l'interior dels habitatges:

Les obres de millora que afectin l'interior dels habitatges rebran el 100% del pressupost amb un màxim de 6.000 euros per habitatge, ampliables fins a 10.000 euros en cas de discapacitat del 75% o de 15.000 euros, en cas de dependència.

Per a persones en situació de vulnerabilitat econòmica acreditada, hi ha una subvenció complementària que cobrirà fins al 100%.

Se subvencionen actuacions com ara: ascensors, plataformes elevadores, salva-escales o rampes, elements d'informació o d'avís, instal·lació domòtica i d'altres avenços tecnològics, substitució de la banyera per un plat de dutxa o millores en la seguretat a la cuina.

Com es demana l'ajut

Les sol·licituds es podran presentar per internet des del dia 29 de novembre fins al 31 de gener de 2023, inclòs, i s'atendran per ordre d’entrada, amb documentació completa, fins a exhaurir el pressupost.

 

LINK DIRECTE PER PRESENTAR LA SOL·LICITUD:

https://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/Subvencions-Accessibilitat

12/29/2022