Skip to main content
Canvi de marxa 2023

Novena edició del "Canvi de marxa" al Baix Penedès

Novena edició del "Canvi de marxa" al Baix Penedès per sensibilitzar els joves del risc en la conducció i l'oci nocturn

Hi han participat més de 600 alumnes d’entre 16 i 18 anys de diferents centres educatius de la comarca.

3 d’octubre del 2023. Per novè any consecutiu des de l'Oficina Jove del Baix Penedès s’ha impulsat la realització de l'activitat educativa i de sensibilització  “Canvi de marxa”, de la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors i amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès, l’oficina Jove Baix Penedès i l’Ajuntament del Vendrell.

Es tracta d’una activitat que reflexiona sobre les conductes de risc en la conducció i l'oci nocturn i que va adreçada a joves d’entre 16 i 18 anys. “Canvi de marxa” apel·la a la moderació dels joves sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica com ha procedit per avisar les autoritats i socórrer els afectats. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia local del Vendrell, un bomber del Parc del Vendrell i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que, al seu torn, mostren les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per les persones més pròximes.  

Des de l'Oficina Jove del Baix Penedès i en col·laboració amb l'Ajuntament del Vendrell s’ofereix aquesta activitat als alumnes de 1r de Batxillerat dels centres d'ensenyament de la comarca, proporcionant l'espai i els mitjans de transport necessaris per als desplaçament dels alumnes.

L'activitat s’ha dut a terme avui dimarts al Tàg del Vendrell en dues sessions:

- A la primera sessió, a les 10h, hi han participat els alumnes dels instituts del Vendrell: Andreu Nin, Baix Penedès, Mediterrània i Sagrat Cor.

- I a la segona sessió, a les 12h, els instituts de l’Arboç, el Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès i l’Ernest Lluch de Cunit.

Entre tots els participants, s’ha arribat a un total de gairebé 600 joves de la comarca a més de representants de la Fundació Mutual de Conductors, el Servei Català de Trànsit i regidors/es de joventut de la comarca.

 

Portfolio images
Participants
10/03/2023