Skip to main content
El Celler de Sant Jaume dels Domenys
Dades generals
Adreça
C/ Prat de la Riba, 18
43713 Sant Jaume dels Domenys (Tarragona)
977 67 71 35
Descripció

Construït pels socis de la cooperativa a final dels anys 50, el celler de Sant Jaume dels Domenys es va inaugurar el 1961. Durant tot aquest temps, el celler ha anat ampliant la seva capacitat productiva, qualitativa i tecnològica per donar un millor servei als clients de l’entitat i, per descomptat, per ampliar el nivell productiu del mateix celler. Així doncs, l’any 1997 es van instal·lar quinze tancs de 1.000 hl i vuit tancs de 3.000 hl, per augmentar la capacitat d’emmagatzematge de les instal·lacions. 
 

L’any 2003 es va adquirir una centrífuga per a la clarificació del most i la filtració del vi. El 2006 es va equipar el laboratori amb un autoanalitzador infraroig mig, ultraviolat i visible, per analitzar el vi i el most i conèixer, ràpidament i de forma segura, la qualitat de les mostres. L’any següent, per perfeccionar el producte acabat i donar un millor servei als clients, es va instal·lar una planta d’estabilització en continu. L'any 2009 es van instal·lar 4 tancs més de 3.000 hl cadascun. L’any 2012 es va dur a terme la rehabilitació de les façanes del celler, que va donar-li una imatge més actual i corporativa. 
 

Al celler de Sant Jaume dels Domenys s’elaboren els vins sota la DO Penedès i també de la DO Catalunya i DO Cava. 
 

A Sant Jaume dels Domenys també s'hi troba una de les Agrobotigues Domenys, on es comercialitzen els productes que s’elaboren a les instal·lacions de la cooperativa. Entre ells, destaquen els vins blancs, rosats, negres i els caves de Cellers Domenys: productes intensos i amb caràcter propi. Vins i caves que s’emmarquen en quatre dels màxims estàndards de qualitat vitivinícola: la Denominació d’Origen Penedès, la Denominació d’Origen Conca de Barberà, la Denominació d’Origen Cava i la Denominació d’Origen Catalunya. També hi trobareu l’oli d’oliva verge extra que neix a les terres dels pagesos de Cellers Domenys. Fruit de la varietat d’oliva arbequina, predominant i conreada amb cura, ens dona un oli ideal per amanides, carns a la brasa, salses fines, alliolis... Or líquid per a una Denominació d’Origen Protegida: Siurana.

Ubicació