Skip to main content
Ceolpe.jpg
Dades generals
Adreça
Ctra. de L’Hostal, s/n
43712 Llorenç del Penedès (Tarragona)
977678334
Descripció

El Centre oleícola del Penedès, SCCL (Ceolpe) es va constituir el 28 de juny de 1988 com a Cooperativa agrària de segon grau, per a donar servei a les necessitats de les cooperatives de la zona, oferint un oli d'alta qualitat i comercialitzat-lo envasat.

Ceolpe va anar creixent en nombre de socis fins a les 12 cooperatives que la integren actualment (Albinyana, Calafell, Llorenç del Penedès, Masllorenç, Verge de les Neus, Sant Jaume del Domenys, Covides, Vilanova i la Geltrú, Vila-rodona, la Pobla de Mafumet, Coperal i Vila-seca) i que uneixen la producció d'oli de les comarques de l'Alt i Baix Penedès, Garraf, Alt i Baix Camp, Tarragonès i Conca de Barberà. La diversitat de zones fa que el nostre oli sigui d'excel·lent qualitat i molt equilibrat, gràcies a la recol·lecció d'olives de zones més primerenques amb les zones més tardanes, aconseguint així un oli amb gran diversitat de matisos.

L'any 2000 es construeixen les actuals instal·lacions ubicades a la Carretera de l'Hostal, s/n de Llorenç del Penedès, i amb una superfície de 1.263 m², preparades i obertes per a l'entrada de noves cooperatives. Es molturen les olives de més de 70 pobles aglutinant unes 1.000 famílies productores d'olives.

El 90% d'aquestes olives són de la varietat arbequina, varietat majoritària a Catalunya, molt productiva, regular i de ràpida producció, considerada resistent i adaptable a les diferents condicions del clima i terreny. L'oliva és petita, de maduració esglaonada i amb un bon rendiment industrial i el seu oli té una excel·lent qualitat sensorial. El 10% restant és de la varietat menya, varietat pròpia a la comarca del Baix Penedès i Alt Camp; és un arbre molt vigorós i productiu, i el seu oli és de bona qualitat i molt estable. A més d'una petita producció d'oli d'oliva ecològic que a poc a poc va en augment.

A Ceolpe fomentem la intercooperació i la integració econòmica entre els nostres associats. Supervisem la producció des del camp fomentant pràctiques de cultiu i tècniques de producció innovadores i de gestió de residus respectuoses amb el medi ambient, oferint formacions als agricultors i facilitant la seva tasca amb assessorament als nostres associats. En la transformació de les olives s'utilitza la més moderna tecnologia amb un procés d'extracció continu i mitjançant procediments mecànics que permet elaborar Oli d'Oliva Verge Extra de la varietat arbequina emparat per la Denominació d'Origen Protegida Siurana.

Ubicació