Skip to main content
una reunió de l'Àrea de Serveis Socials

JORNADES TÈCNIQUES DE L’ÀREA DE SERVEIS SOCIALS DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX PENEDÈS

JORNADES TÈCNIQUES DE L’ÀREA DE SERVEIS SOCIALS DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX PENEDÈS

El personal de l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Penedès celebra els dies 30 de novembre, 1 i 2 de desembre, l’11a edició de les Jornades Tècniques de treball intern.

El municipi escollit per acollir les jornades d’enguany és El Montmell. Des del Departament es vol apostar per exemplificar la seva  presència a tot el territori, diversificant la localització de les diferents actuacions que es porten a terme. 

Després d’una crisi sanitària de 2 anys s’han posat en joc moltes de les habilitats, capacitats i resiliència dels professionals de l’acompanyament. Cal destacar que aquests, juntament amb la persona atesa, son el principal recurs de la intervenció. 

Cada cop més, els professionals socials estan exposats a situacions complexes que tenen a veure amb la condició de vulnerabilitat de les persones ateses: desnonaments, precarietat econòmica molt greu, aïllament social, desatenció institucional... Els professionals dels serveis socials treballen habitualment amb el malestar de les persones, i és per aquest motiu que aquestes jornades pretenen donar valor a l’autocura professional.

Fruit del treball d’aquestes jornades es pretén adquirir més consciència de les pròpies emocions i de les eines necessàries per afavorir una millora de la tasca professional.

 

11/29/2022