Skip to main content
Cartell de les guies de joventut

Guies informatives per la joventut amb informació sobre grans àmbits d'interès

Guies informatives per la joventut amb informació sobre grans àmbits d'interès

Guies informatives per la joventut amb informació sobre grans àmbits d'interès. Enllaç del bloc de l'OJBP amb totes les guies:

https://oficinajovebaixpenedes.wordpress.com/guiat/

L’Oficina Jove del Baix Penedès realitza anualment una sèrie de guies informatives amb la voluntat de reunir la informació en grans àmbits d'interès per la joventut, a la vegada que es facilita la feina als PIJ (Punts d'Informació Juvenil) de la comarca, amb informació especialitzada, contrastada i actualitzada anualment. Totes les guies estan en format digital.

Aquesta acció és un recull de totes les guies realitzades des de l’Oficina Jove del Baix Penedès: SOS Salut Jove, Ocupació, Habitatge, Ensenyament, Associacionisme, Mobilitat internacional i el Recull d’activitats d’estiu.

Durant el 2023 s'han actualitzat i modificat per unificar el disseny de totes elles.

    • Guia jove d'ensenyament:
Des del 2007 que s’edita aquesta guia, amb la finalitat d'oferir informació sobre la formació postobligatòria i així donar suport als joves perquè puguin prendre les decisions necessàries per al propi futur, és a dir, traçar l'itinerari formatiu per després accedir al món laboral.
La guia inclou informació bàsica sobre les opcions formatives, l'oferta educativa del Baix Penedès i els contactes necessaris per poder informar-se sobre qualsevol dubte o qüestió.

    • Guia jove d'ocupació:
Des del 2014 que es realitza aquesta guia, amb l’objectiu d’oferir una eina als joves de la comarca amb tot de serveis i recursos per a la recerca de feina.
A la Guia s'hi poden trobar els serveis per a la recerca de feina (serveis d'ocupació locals, comarcals i de la Generalitat, portals de recerca de feina per internet...), informació de formació per l'ocupació, eines per a millorar la recerca de feina (currículum, carta de presentació, entrevista de feina...), informació per treballar a l'estranger i per l'autoocupació, i els recursos de l'Oficina Jove del Baix Penedès.

    • Guia SOS Salut jove:
Al 2003 es va començar a editar aquesta guia, amb un recull d’adreces, telèfons i pàgines web de recursos sanitaris de la comarca i de serveis més específics sobre alimentació, sexualitat i drogues.

    • Guia jove d'habitatge:
Al 2013 es va realitzar la Guia jove d'habitatge del Baix Penedès, on es recull tota la informació d'interès pels joves de la comarca en relació a aquest tema. A la guia es fa esment dels factors que poden crear més confusió entre els joves a l'hora de comprar o llogar un habitatge, així com dels recursos comarcals i de la resta del territori als que hauran de dirigir-se, ja sigui per realitzar algun tràmit o per ampliar la seva informació.

    • Guia per entitats juvenils:
Per a facilitar la feina dels joves de la comarca pel que fa a l'associacionisme, al 2010 es va realitzar la Guia per a les associacions juvenils del Baix Penedès, amb informació sobre com crear una associació, els cens que existeixen, dades i consells útils i llocs web d'interès. Aquesta guia es veu reforçada pel servei que els tècnics de joventut municipals fan als joves i les entitats del seu territori, donant-los suport i orientació.

    • Guia de mobilitat internacional:
Aquesta guia es va crear al 2020 i està adreçada a totes les persones joves de la comarca, pensada per oferir tota la informació sobre ensenyaments, voluntariats, feina, camps de treball, erasmus… a l’estranger. La guia inclou informació bàsica sobre els passos a seguir en la seva tria, l’oferta internacional per a joves que volen una formació més experimental…

    • Recull d’activitats d’estiu:
És un material de suport pels punts d'informació juvenil de la comarca, perquè puguin donar una informació integral de les activitats i propostes dirigides als infants i joves durant els mesos d'estiu; tant les organitzades pels ajuntaments de la comarca com per les entitats de lleure i esportives.
En aquesta guia s'hi recullen les colònies, casals d'estiu, campus esportius, cursos i d'altres activitats més puntuals que es realitzen al Baix Penedès durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre.

 

Enllaç del bloc de l'OJBP amb totes les guies:

https://oficinajovebaixpenedes.wordpress.com/guiat/

11/24/2023