Skip to main content
Foto els tècnics el projecte

Es posa en marxa la segona edició del projecte comarcal d'ocupació Treball a Comarques

Es posa en marxa la segona edició del projecte comarcal d'ocupació Treball a Comarques

Aquesta iniciativa té per objectiu fomentar la creació d’activitat econòmica i generar ocupació al Baix Penedès.

Divendres 23 de febrer de 2024. La Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès, ha presentat aquest matí a Calafell, la posada en marxa de la segona convocatòria del projecte comarcal per a fomentar la creació d’activitat econòmica que generi ocupació a la comarca. Aquesta iniciativa, que es va dur a terme per primera vegada l’any passat, està coliderada pels ajuntaments de Calafell i del Vendrell i pel consell comarcal del Baix Penedès, en nom de la resta de municipis. L’edició d’enguany compta amb una subvenció de 367.119,50 €, un 41,35% més que l’edició anterior, aportada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), dins del programa “Treball a les Comarques”.

En la primera edició es van atendre un total de 135 persones aconseguint una inserció laboral de 32, és a dir un 23,7% de les persones participants van ser inserides al món laboral.

Miguel Ángel Perín, conseller comarcal d’Ocupació, ha destacat durant la presentació: “Enguany tenim més recursos per a ampliar la tasca realitzada fins ara. L’instrument serà el mateix: una simbiosi de les institucions, com a primera trinxera del territori, i una simbiosi entre les institucions i tots els sectors econòmics i totes les persones afectades per l’atur”.

Per la seva banda, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha manifestat que “l’objectiu és crear ocupació de forma adaptada a la realitat de la comarca. I qui millor per a fer-ho que els que estem a peu de territori i el coneixem”.

La regidora d’Ocupació de Calafell, Mnal El Mesmoudi Belechgar Soussi, ha explicat que “tant important és una cosa com l’altra”. I precisa: “Hem de formar persones en atur per facilitar la seva ocupabilitat, però també ha d’haver-hi més empreses per poder-les contractar, i aquest és el factor nou i diferencial d’aquest pla”.

“Només així, amb les dues línies d’acció, podrem començar a revertir el fet que el Baix Penedès és la comarca amb l’índex d’atur més alt de Catalunya”, afegeix la regidora.

 

Les novetats d’enguany del programa Treball a Comarques del Baix Penedès


D’una banda, s’activa un programa específic, experimental i innovador, per a afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció. Té dues parts:

  • Prospecció d’empreses. Es prospectarà més de 100 empreses de tota la comarca per tècnic per a consolidar les relacions amb les ja contactades o visitades a l’anterior edició i conèixer-ne de noves. Es detectaran necessitats de contractació laboral i identificaran les necessitats empresarials per arribar a ser més competitives. Aquesta actuació es preveu que tingui un impacte en el disseny de les polítiques ocupacionals i de suport a l’empresa del Baix Penedès.
  • Dispositiu d’inserció laboral. Es realitzarà orientació laboral i atenció individualitzada a un mínim de 150 usuaris/es de tota la comarca i s’organitzaran tallers-càpsules en competències transversals, recerca de feina i certificats digitals amb l’objectiu de facilitar l’ocupabilitat. A més, hi haurà 3 speed-datings empresarials i visites a empreses per tal d’apropar a les persones en cerca de feina a les empreses.

De l’altra, hi haurà nous serveis a les empreses, que volen ser un salt qualitatiu de l’actual projecte. No tan sols s’oferiran serves d’orientació a les persones, sinó també a l’empresa com a font de manteniment i generació d’ocupació.

 

Àrea de comunicació del Consell Comarcal del Baix Penedès

 

02/23/2024