Skip to main content
un moment de la presentació amb el conseller

El Jove Baix Penedès celebra 30 anys aquest 2024 amb un seguit d’actes commemoratius

El Jove Baix Penedès celebra 30 anys aquest 2024 amb un seguit d’actes commemoratius

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa els actes commemoratius del 30 aniversari del Jove del Baix Penedès. El Jove Baix Penedès va néixer l’any 1994. Es tractava d’un projecte per treballar les polítiques de joventut en xarxa, tots els municipis del Baix Penedès conjuntament amb l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès. Actualment, en formen part 12 dels 14 municipis del Baix Penedès. 

El conseller comarcal de Joventut Marc Palau ha volgut fer un agraïment molt especial a tots els tècnics, regidors de joventut i consellers que durant 30 anys han deixat la seva empremta per fer créixer l’Oficina Jove.  En aquest projecte es treballen accions de diferents àmbits, cultural, formatiu, ocupacional, etc. sempre a partir de les necessitats dels municipis i amb la finalitat d’optimitzar els recursos i serveis i donar millor resposta a les necessitats del jovent. 

Actualment, els serveis d’assessorament i informació i informació i prevenció als instituts han augmentat moltíssim. També es treballa molt el tema de l’oci i vol adaptar-se als temps actuals per poder arribar a 30 anys més. Durant aquests 30 anys s’han realitzat multitud d’accions, assessoraments, concerts, actes, formacions de tota mena… sempre adaptant-se a les demandes dels joves en cada moment.

Tot aquest treball es porta a terme amb els joves i per als joves de la comarca, fomentant la participació juvenil, amb metodologies que integren a les persones joves dins de la presa de decisions de les activitats que es portaran a terme. També es fan activitats a centres educatius, espais joves per promoure l’emancipació juvenil dins de la comarca del Baix Penedès.

Daniel Bartra, tècnic de Joventut ha presentat els actes i les accions que es duran a terme durant aquest 2024 per commemorar els 30 anys. Cal destacar que el pròxim 6 d’abril es farà l’acte institucional a Cunit amb representants polítics. A més, per aquest important aniversari s’ha creat un logo especial, obra del dissenyador Joaquim Sicart que es presentarà pròximament i s’està preparant una exposició molt especial de recull d’aquests 30 anys amb la col.laboració de l’Hermini Mampel, un dels membres fundadors de l’Oficina Jove Baix Penedès. Durant el mes de setembre està previst la celebració d’un gran acte amb tallers i un gran concert. Durant aquest any també es realitzaran unes jornades de joventut. Pròximament s’anirà informant.

 

 

03/12/2024