Skip to main content
Presentació

El Consell Comarcal del Baix Penedès senyalitza els camins ramaders del Baix Penedès.

El Consell Comarcal del Baix Penedès posa en marxa un projecte turístic de recuperació dels camins ramaders del Baix Penedès.

Amb l’objectiu de posar en valor aquests camins mil·lenaris s’han senyalitzat 13 rutes.

Dilluns 6 de febrer de 2023. L'Àrea de Promoció turística del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat aquest matí el projecte de recuperació de 13 carrerades ramaderes mil.lenàries que hi ha existents al Baix Penedès en el marc d’un projecte de promoció turística. Per posar en valor aquests camins, s’han senyalitzat degudament amb plaques i també a través de wikiloc. A més, s’han editat 1.500 tríptics amb tota la informació i codis QR per poder accedir a les rutes amb el mòbil. Tot plegat té el doble objectiu de posar en valor aquestes rutes i a la vegada promoure i donar a conèixer el Baix Penedès interior, conjuntament amb tot el capital enoturístic, i les cases rurals del Baix Penedès interior.

Al tríptic que s’ha editat s’hi poden trobar les 13 carrerades de la comarca dividides en 4 grans rutes creant una xarxa de camins representats en diferents colors. Les carrerades son camins que anaven de la costa a l’interior per portar els ramats en funció de l’època de l’any.

El tríptic inclou un mapa senyalitzat amb les quatre grans carrerades ramaderes que creuen la comarca de nord a sud i d'est a oest. Són la carrerada de Santa Coloma (60 km), la de Coll d'Arca (31 km), la de l'Arboç a Rodonyà (24,5 km) i la de Salomó a Calafell (25 km). També s'identifiquen una desena de camins ramaders de menor longitud que passen per les zones d'en Ralet, Riera de Santa Oliva, Sant Marc, Montmell, Mas Bartomeu, Bonastre, Bellvei, Albinyana, Llorenç i la Serra -antic camí de Valls-.

Aquest nou projecte complementa el recorregut dels miradors comarcals que es va presentar, des del Consell Comarcal ja fa un any, i amplia el projecte que es va presentar el passat setembre de recuperació de la carrerada de Santa Coloma.

Per gaudir al màxim d’aquest projecte, properament es celebrarà una jornada anomenada “Transhumant 2023” a La Bisbal  on es recorrerà juntament amb un pastor i el seu ramat una carrerada fins al Montmell per viure aquesta experiència com abans. 

 

Portfolio images
tríptics
02/06/2023