Skip to main content
Un moment de la presentació

El Consell Comarcal del Baix Penedès posa en marxa el programa Dones RIU

El Consell Comarcal del Baix Penedès posa en marxa el programa Dones RIU per millorar la capacitació de 80 dones de la comarca i inserir-les laboralment

Per participar cal ser dona major de 16 anys i estar inscrita al Servei d’Ocupació Laboral i necessitar qualificació o requalificació formativa.

 

Dilluns 26 de setembre de 2022. L’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès posa en marxa el programa d’ocupació Dones RIU, un programa d'ocupació comarcal destinat a la millora i inserció laboral de 80 dones desocupades en els àmbits rurals i urbà de la comarca. Per participar-hi cal posar-se en contacte amb el Departament d’ocupació del Consell Comarcal al 977 15 71 65 ocupació@baixpenedes.cat. A més, com a novetat, les persones que finalitzen amb èxit tots els tallers, rebran un incentiu de 300€.

Segons les darreres dades d’atur de la comarca, de les 7118 persones aturades, 4200 son dones, un 60% del total. L’objectiu d’aquest programa és qualificar o requalificar les participants a través de programes totalment personalitzats i aconseguir la inserció laboral del màxim nombre de participants. Les dones que hi participin podran millorar la seva formació digital a més d’altres perfils que tinguin a veure amb l’economia verda, l’economia circular i l’economia digital. D’aquestes 80 places, 40 es repartiran entre persones de Vendrell, Calafell i Cunit, i les 40 restants seran de la resta de municipis de la comarca.

Les primeres sessions informatives es faran el proper 10 d’octubre per informar a les possibles participants i seguidament es procedirà amb les entrevistes individualitzades. Aquest programa té una durada fins el 31 de maig de 2023 i està organitzat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya. A més, des del Consell Comarcal es buscaran ofertes laborals per tal de poder oferir els currículums de les participants. 

Aquesta és la primera convocatòria que es realitza a la comarca i s’espera que tingui molt d’èxit. Aquest programa ha rebut una dotació de 152.200 € dels Fons Next Generation.

 

09/26/2022