Skip to main content
Consell d'alcaldes

El Consell Comarcal del Baix Penedès demana més mossos i bombers a interior

El Consell Comarcal del Baix Penedès demana més mossos i bombers a interior

El conseller d’interior Joan Ignasi Elena s’ha reunit aquesta tarda amb els alcaldes del Baix Penedès al Consell Comarcal.

Dimecres 17 de gener de 2024. 

El Consell d’Alcaldes del Baix Penedès ha demanat a l’Honorable conseller d’Interior Joan Ignasi Elena un augment d’efectius de Mossos d’Esquadra davant l’auge de robatoris ocorreguts a la comarca en els darrers mesos i que ha fet créixer la preocupació de la ciutadania. Aquesta reunió ha estat convocada pel president del Consell Comarcal Ramon Ferré en detectar la gran preocupació existent entre els alcaldes durant la ronda de consultes que està realitzant amb tots ells. A més, durant la reunió també s'ha demanat a interior l’ampliació de la plantilla del parc de bombers del Vendrell, el qual dona servei a tota la comarca del Baix Penedès.

Per la seva banda, el conseller Elena s’ha compromès a seguir ampliant la plantilla de mossos tot recordant que s'ha passat de 133 fins als 162 efectius i també s’ampliarà la plantilla de bombers el 2025 un cop s’incorpori la nova promoció de 300 efectius que s’està preparant per garantir que tots els torns tinguin com a mínim 6 efectius i es dotarà el parc de bombers d’un nou vehicle. Pel que fa als mossos, el conseller ha dit que hi ha 850 nous mossos estudiant a l’acadèmia i 850 més que estan fent els exàmens. Tal com ha explicat, l’objectiu és arribar als 22.000 agents a tot Catalunya el 2030, i tot i que cada any se n’incorporen 850 de nous, cal tenir en compte que aproximadament la meitat de les noves incorporacions són per cobrir jubilacions.

Ramon Ferré, president del Consell Comarcal ha demanat al conseller una bona planificació de cara al futur per dotar la comarca dels serveis públics necessaris per garantir la seguretat, amb més patrulles al carrer i ha demanat també una comissaria per Calafell i Cunit quan sigui possible, “tenint en compte que per població ja ens tocaria”. Ferré ha recordat que el Baix Penedès és la comarca que més creix de Catalunya i “necessitem que els serveis públics es dimensionin per donar el servei que la comarca es mereix. Ens calen més mossos, bombers, però també metges i infermeres.”

 

 

01/17/2024