Skip to main content
Junta Govern Consell

El Consell CCBP aprova un pressupost eminentment social per al 2024, de més de 23 milions d'euros

El Consell Comarcal del Baix Penedès aprova un pressupost eminentment social per al 2024, de més de 23 milions d'euros

S’ha aprovat amb la majoria absoluta un pressupost total de 23.394.000,00 €, molt similar al de l’any passat, amb les partides de Serveis Socials i Ensenyament com les que més augmenten.

Dijous 21 de desembre de 2023. El Ple del Consell Comarcal del Baix Penedès va aprovar ahir dimecres 20 de desembre en sessió extraordinària, un pressupost consolidat de 23.394.000 € per a l’exercici de 2024, amb els vots favorables de PSC, Impulsem- Junts i Ara, l’abstenció d’ERC i En Comú Guanyem i els vots contraris de Vox i PP. Aquest pressupost molt similar al de l’any 2023, posa especial atenció en els serveis socials que augmenten de forma significativa. 

El pressupost de l'exercici 2023, dona continuïtat a l'estructura de prestació de serveis establerta, dividida en 26 serveis i 10 àrees d'activitat integrats en els quatre eixos temàtics aprovats en aquest Pla: governança, territori i desenvolupament sostenible, cohesió social, ciutadania i benestar i desenvolupament econòmic.

El pressupost pel 2024 presenta un fort component social, amb la contractació de personal especialista en diferents àrees per donar més i millor servei als diferents municipis de la comarca. Per això, el pressupost de l’Àrea de Serveis Socials comptarà amb 3.710.700,38 €. 

Per la seva banda, l’Àrea d’Ensenyament amb 7.555.378,29€, també augmenta el seu pressupost bàsicament per donar resposta a l’augment de sol·licituds de beques menjador d’alumnes de la nostra comarca. 

En canvi, l’Àrea de Medi Ambient amb 8.417.052,73 €, disminueix respecte a l’any anterior a conseqüència de la reducció d’inversions previstes per l’ACA per al pròxim any. Tot i això, es dona continuïtat amb l’oficina de transició energètica que  tindrà un paper fonamental en la planificació del PLATER que prepara la Generalitat, i estudiar possibles  noves fonts d’energia per a la comarca i evitar el pas de noves línies MAT que travessin la comarca. En aquesta àrea, la licitació conjunta dels residus de la majoria dels municipis de la comarca i la posterior  dissolució de l’empresa comarcal EcoBP, S.L., serà una de les prioritats per aquest 2024. La licitació sortirà durant el mes de gener i permetrà implantar nous  models de reciclatge en els diferents municipis de la comarca, tan porta a porta com contenidors intel·ligents, cosa que ens durà a incrementar substancialment la recollida selectiva al Baix Penedès.

Cal destacar a l’Àrea de Cultural l’augment de l’aportació a l’arxiu comarcal del Baix Penedès, gràcies a l’increment que ha fet la Generalitat en 10.452,03 euros.

Cal fer esment, que el Consell Comarcal té present en aquest pressupost els objectius de desenvolupament sostenible (ODS’s) continguts en l’Agenda 2030 aprovada per les Nacions Unides i que és plenament conscient que aquest és un compromís també dels ens locals. Per això, des del Consell es vol contribuir en la seva consecució.

 

12/21/2023