Skip to main content

El CCBP presenta les activitats de la Setmana de la Pedra Seca 2023

El Consell Comarcal del Baix Penedès presenta les activitats de la Setmana de la Pedra Seca 2023

Es realitzaran en diferents pobles de la comarca per descobrir i conèixer aquesta tècnica constructiva molt present al Baix Penedès.

Dimarts 21 de novembre de 2023. L'Àrea de turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat avui els actes de celebració de la “4a Setmana de  la Pedra Seca al Baix Penedès” per tal de donar a conèixer l’important patrimoni realitzat amb aquesta tècnica reconeguda per la UNESCO, a la nostra comarca. El Consell ha treballat de forma conjunta amb els ajuntaments per tal de poder coordinar les diverses activitats que es realitzaran a la comarca aquests propers dies.

"La Setmana de la Pedra Seca" consisteix en l’organització i difusió de diverses activitats relacionades amb la pedra seca arreu dels Països Catalans i neix amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor no només aquest patrimoni sinó especialment l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a casa nostra. Enguany com a novetat la Setmana de la Pedra Seca proposa un recorregut adaptat perquè persones amb poca mobilitat puguin conèixer el patrimoni comarcal de la Pedra Seca. Es realitzarà el dissabte 2 de desembre d’11:00h a 13:30h. El punt de trobada serà a la Pl. de la Font de Sant Vicenç de Calders (El Vendrell).

En aquesta edició, que comença el pròxim divendres 24 de novembre fins al diumenge 3 de desembre, 7 poblacions del Baix Penedès organitzen un total de 8 activitats:

Albinyana

Reconstrucció d’un marge de pedra seca a Albinyana. Diumenge 26 de novembre, de 8h a 12:30h. Punt de trobada: Ajuntament d’Albinyana (Pl. Major, 1, 43716 Albinyana)

Organitza: Associació de Defensa i Conservació Massís de Bonastre amb col·laboració amb l’Ajuntament d’Albinyana. No cal inscripció.

Bellvei

Recorregut pel Camí de Carro per les barraques de Pedra Seca de Bellvei. Diumenge 26 de novembre, de 9h a 11h. Punt de trobada: Centre Cívic La Patronal (C/ Jaume Palau, 10, 43719 Bellvei). Organitza: Ajuntament de Bellvei. No cal inscripció.

La Bisbal del Penedès

L’evolució de l’agricultura al Penedès a través de la pedra seca. Diumenge 26 de novembre, de 10:30h a 12h. Punt de trobada: Cementiri de La BIsbal del Penedès.

Organitza: Institut d’Estudis Penedesencs i l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès. Inscripció: sortides@iepenedesencs.org 

Bonastre (en col·laboració amb Albinyana)

Reconstrucció d’un marge de pedra seca a Albinyana. Diumenge 26 de novembre, de 8h a 12:30h. Punt de trobada: Ajuntament d’Albinyana (Pl. Major, 1, 43716 Albinyana).

Organitza: Associació de Defensa i Conservació Massís de Bonastre amb col·laboració amb l’Ajuntament d’Albinyana. No cal inscripció.

Cunit

Ruta de les barraques de pedra seca de Cunit. Diumenge 3 de desembre, de 10h a 13h

Punt de trobada: Biblioteca Municipal Marta Mata (C/ de la Creueta, 17,43881 Cunit). Organitza: Ajuntament de Cunit. Inscripció a: turisme@cunit.cat 

Sant Jaume dels Domenys

Caminada entre pedres seques i esmorzar. Diumenge 26 de novembre, de 8h a 11h. Punt de trobada: Pl. de la Societat de Torregassa.

Organitza: Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys amb la col·laboració de la SRC de la Torregassa. Inscripció a: Biblioteca Alfons Maseras (de manera presencial) o culturastj@santjaumedelsdomenys.cat 

El Vendrell

Barraques de Cal Rabassó, restauració de cobertes, cocó i marges. Diumenge 26 de novembre, de 10h a 13h. Punt de trobada: Camí vell de Sant Vicenç de Calders (El Vendrell), a 200 metres del Molí del Sebastià. Organitza: Grup de Pedra Seca de Sant Vicenç de Calders. 

Inscripció a: pedraseca.santvicenc@gmail.com 

Sortida Ruta2 adaptada: Serra del Pardo i Fondo del Sabés. Dissabte 2 de desembre, de 11h a 13:30h. Punt de trobada: Pl. de la Font de Sant Vicenç de Calders (El Vendrell). Organitza: Grup de Pedra Seca de Sant Vicenç de Calders i Escola Pau Casals. Inscripció a: pedraseca.santvicenc@gmail.com 

L’aprofitament dels recursos geològics a casa nostra. Diumenge 3 de desembre, de 10h a 12:30h

Punt de trobada: Pl. de la Font de Sant Vicenç de Calders. Organitza: Grup de Pedra Seca de Sant Vicenç de Calders. Inscripció a: pedraseca.santvicenc@gmail.com 

L’objectiu del Consell Comarcal del Baix Penedès amb l’impuls d’aquesta activitat és promoure la tècnica de la pedra seca a la comarca, donant a conèixer totes les activitats disponibles a nivell comarcal i potenciant un producte turístic diferent i de qualitat al territori. Des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal es convida a tothom a participar-hi i a conèixer un dels patrimonis intrínsecs del nostre territori i que ens identifica. 

 

11/21/2023