Skip to main content
Autocar

El CCBP facilita el transport i el menjador als nens ucraïnesos de la comarca

El Consell Comarcal del Baix Penedès facilita el transport i el menjador als nens ucraïnesos de la comarca

L'acollida dels refugiats, quan arriben als nostres municipis, es fa des del Servei Comarcal de Primera Acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya.

 

Divendres 6 de maig de 2022. Les tècniques del Servei de primera acollida de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Penedès, en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, fan un recull de  les necessitats de les famílies ucraïneses quan arriben a qualsevol dels municipis de la nostra comarca. Les  assessoren en els tràmits d'estrangeria que han de fer i les deriven als serveis oportuns en funció de les necessitats de cada cas. 

També es fa un seguiment de la seva situació i resolen els dubtes o necessitats que aquestes persones poden anar tenint. En aquest sentit, es va detectar que molts nens i nenes refugiats no podien escolaritzar-se al no tenir mitjans per poder-se desplaçar fins a un centre escolar. Recentment però, han pogut iniciar l’escolarització gràcies, en part, al servei de transport escolar que els facilita el desplaçament. Aquesta actuació s’ha gestionat des de l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal, a través d’un contracte menor per agilitzar la resolució, i que s’assumeix pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 

A més, des de serveis socials del Consell Comarcal també se’ls ha tramitat la beca menjador, també assumida pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Actualment a la comarca hi han diverses famílies acollides amb un total de 90 nens i nenes que utilitzen el servei de transport escolar i 139 nens i nenes amb beca menjador. Tot i que la majoria estan al Vendrell, també n’hi han a altres municipis de la comarca.

 

05/06/2022