Skip to main content
imatge de la roda de premsa

ALCALDES I ALCALDESSES REBUTGEN ELS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT

Els alcaldes i les alcaldesses del Baix Penedès rebutgen per insuficients i insolidaris l'esborrany dels pressupostos de la Generalitat

Es tornaran a personar al Palau de la Generalitat i exigiran la fi d’aquesta discriminació sense descartar cap tipus d’acció. La comarca és la que rep menys inversió per càpita de la demarcació de Tarragona.

La no inclusió de l’ampliació de l’Hospital és el cas més flagrant. La situació actual de la instal.lació és insostenible.

 

Dijous 11 de novembre de 2021. Un cop coneguts els números de l’esborrany de pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2022, no podien ser més negatius, una vegada més pel Baix Penedès. L’esborrany presentat no contempla cap de les reclamacions que havien fet els alcaldes en la darrera visita que van fer conjuntament a la Generalitat.

Els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès tenien les esperances posades en la feina que s’havia fet i que s’ha fet al voltant de la Taula pel Baix Penedès. Esperàvem que els partits de Govern, ERC i Junts escoltessin el territori, però veiem que, un altre cop no ens han tingut en compte.

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca convocaran, amb urgència al Govern, concretament a la Conselleria de Presidència que fa uns mesos ens rebien a la Generalitat i que van agafar el compromís d’escoltar la nostra demanda. Al mateix temps prepararan accions reivindicatives com la presència dels 14 alcaldes i alcaldesses al Parlament quan es discuteixi el projecte de pressupostos. El parlament de Catalunya, representació de la sobirania popular, no ens pot donar l’esquena.

Els alcaldes i alcaldesses es reafirmen, un cop més, en un missatge d’unitat, això no va de partits, va de territori. I emplacen a tots els partits, els de Govern, i els de la resta que haurien de donar suport als comptes, doncs el Govern no té majoria, que facin un exercici de realisme i de compromís amb el Baix Penedès.

Primer que el govern ens escolti, i sinó és així, que els partits que hagin de donar suport als comptes del govern, posin per endavant la clàusula del Baix Penedès, és a dir, donar suport als comptes si es respecten les demandes del territori.

No podem continuar així, són molts anys de menysteniment, hem dit PROU.

 

11/11/2021