Skip to main content
211007_canvimarxa2.jpg

ACTIVITAT DE PREVENCIÓ DE RISCOS DURANT LA CONDUCCIÓ

300 Alumnes del Baix Penedès participen en una activitat per la prevenció de riscos durant la conducció a l’Arboç, la Bisbal i Cunit

300 alumnes de 14 a 18 anys dels instituts de l’Arboç, la Bisbal i Cunit han participat aquest matí en l’activitat educativa “Canvi de marxa” que s’ha celebrat al municipi de l’Arboç. Aquesta activitat, organitzada des de l'oficina Jove del Consell Comarcal del Baix Penedès, té l’objectiu de conscienciar els joves sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, i sobretot, fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

L’activitat consisteix en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica la situació. Durant el seu relat s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident, així com de víctimes i familiars. El relat pretén incidir en les noves generacions educant-les en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables.

A l’acte hi participen Joan Sans, president del Consell Comarcal del Baix Penedès i alcalde de l’Arboç, Jaume Casañas, alcalde de Cunit i vicepresident del Consell, i el conseller comarcal de Joventut Marc Palau conjuntament amb altres regidors de la comarca. Aquesta activitat està impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la organització del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès, l’oficina Jove Baix Penedès i l’Ajuntament de l’Arboç.

10/07/2021