Skip to main content
Presentació coordinadora de la pedra seca

1a Trobada de la Coordinadora de la Pedra Seca per promoure i protegir aquest patrimoni

El Consell Comarcal del Baix Penedès anuncia la 1a Trobada de la Coordinadora de la Pedra Seca per promoure i protegir aquest patrimoni

10 de juny de 2024. El Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat aquest matí la 1a Trobada de la Coordinadora de la Pedra Seca del Baix Penedès que tindrà lloc a Bonastre el pròxim dia 15 de juny. Aquesta coordinadora, que portarà per nom “Rebló”, el nom de la pedra petita que es posa a la base de les construccions, estarà integrada per tots els equips que fan treballs de conservació de la pedra seca als diferents municipis de la comarca i tindrà per objectiu coordinar accions de conservació i promoció de la pedra seca com a element essencial de la nostra història i del nostre paisatge. Ramon Rovira conegut margeter, en serà el president.

 

El mateix dia 15 de juny a Bonastre, a les 10h del matí al Centre Cívic la Societat de Bonastre, tindrà lloc la presentació de l’exposició itinerant “Les rutes de Pedra Seca del Baix Penedès”, que és una realitat gràcies a l’esforç conjunt de les Àrees de Turisme i Cultura del Consell Comarcal. Es presentaran 14 rutes de pedra seca a 14 municipis del Baix Penedès, cadascuna amb el seu codi QR i a Wikiloc. Magí Pié, conseller comarcal de Turisme ha explicat que l’objectiu “és el de potenciar el turisme de la pedra seca, que es troba a tots els municipis del Baix Penedès, sobretot a l’interior”.

 

El Baix Penedès compta amb un gran nombre de construccions de pedra seca (al voltant de 1500 barraques), tret molt característic del nostre paisatge. Aquesta tècnica de construcció tradicional només fa servir pedres i terra, sobreposant-les i encaixant-les fins a construir la barraca. Josep Ràfols, conseller comarcal de cultura ha destacat la importància de salvaguardar i protegir aquest patrimoni del qual el Baix Penedès n’és un dels màxims exponents de Catalunya, i a la vegada és una oportunitat per captar el turisme cap a l’interior de la comarca.

 

L’exposició que s’inaugurarà dissabte a Bonastre tindrà caràcter itinerant i es podrà veure a tots els municipis de la comarca que ho demanin. Aquesta exposició està subvencionada per la Diputació de Tarragona i el Patronat de Turisme de la Diputació.

06/10/2024