Skip to main content
Consell d'alcaldes i alcaldesses

Es presenta l’avantprojecte del Pla Territorial Parcial del Penedès al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses

Es presenta l’avantprojecte del Pla Territorial Parcial del Penedès al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses

La propera setmana el Departament de Territori es reunirà amb polítics i tècnics dels diferents municipis de la comarca per explicar els detalls i conèixer les seves propostes.

Dijous 11 d’abril de 2024. Ahir dimecres es va celebrar un Consell d’Alcaldes i Alcaldesses per trobar-se amb membres del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i conèixer el contingut de l’avantprojecte del Pla Territorial Parcial del Penedès.

 

Aquest pla territorial (PTPP), que es va començar a redactar fa més de 5 anys, ha de posar sobre paper el model de Vegueria que es vol i definir com ha de ser el seu creixement en els pròxims anys. El territori del Pla Territorial del Penedès comprèn la totalitat de l’Alt i Baix Penedès, Garraf i una part de l’Anoia, abasta un total de 72 municipis amb una població de 499.000 habitants. De fet, és el territori que més ha crescut en població de tot Catalunya en els darrers 20 anys i es preveu que així continuï. 

 

Els alcaldes i alcaldesses van valorar molt positivament aquesta reunió, que els dona la possibilitat de conèixer i estudiar aquest avantprojecte i poder-hi aportar modificacions abans de ser aprovat. En paraules del president Ramon Ferré, “necessitem un Pla Territorial que reguli com hem de créixer, de forma ordenada, en l'àmbit de Vegueria”.

 

Durant la pròxima setmana membres del Departament es reuniran amb tècnics i polítics dels diferents municipis per explicar més detalladament aquest pla, com afecta  cada municipi i atendre les demandes. Seguidament, s’iniciarà el període d’exposició pública i participació ciutadana. Es preveu que s’aprovi inicialment l'octubre de 2024 i quedi aprovat definitivament a principis de 2025. El proper 15 de maig es farà una sessió explicativa oberta al públic d’aquest PTPP a Vilafranca del Penedès

04/11/2024