Skip to main content
210923_Dia_visibilitat_bisexual.jpg

DIA DE LA VISIBILITAT BISEXUAL 2021 (23 DE SETEMBRE)

DIA DE LA VISIBILITAT BISEXUAL 2021

Amb motiu del Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual, que es celebra el 23 de setembre, volem posar el focus en la negació de la identitat i la invisibilitat, ja que son les discriminacions que més pateixen les persones bisexuals.

La bisexualitat és la orientació de qui sent atracció per persones del seu mateix gènere o per altres gèneres, no necessàriament al mateix temps, ni de la mateixa manera ni amb la mateixa intensitat.

L’any 1999 va ser la primera vegada que es va reivindicar internacionalment l’orgull bisexual, va ser a la XXII Conferència Mundial de The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association a Johannesburg, Sudàfrica.

La jornada es va estendre per Catalunya com a jornada de visibilització d’aquesta orientació sexual i de reivindicació contra la bifòbia i la discriminació que se’n deriva ja que la bisexualitat és menys visible que d’altres orientacions sexuals i està carregada d’estereotips, com pensar que la bisexualitat és una fase i no una orientació sexual.

Des del SAI del Consell Comarcal del Baix Penedès reivindiquem les diferents formes d’estimar, ser i sentir, i condemnem la intolerància cap aquest col·lectiu avui i cada dia.

09/23/2021