Skip to main content
Calafell

EL PLA DE XOC CONTRA LA POBRESA de Calafell, exemple del Banc de Bones pràctiques

EL PLA DE XOC CONTRA LA POBRESA de Calafell, exemple del Banc de Bones pràctiques de la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer.

L’èxit d’aquest programa és molt elevat amb més de 150 famílies reinserides.

Dimecres 5 de juny de 2024. El Pla de Xoc contra la Pobresa (PXCP) de Calafell és exemple d’inspiració del Banc de Bones Pràctiques de la federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer. 

Aquesta iniciativa s'implementa a Calafell durant el període englobat entre 2020 i 2021, per mitigar els efectes de la crisi produïda per la pandèmia de la COVID-19. El dia d'avui ja va per la seva quarta edició i continua aportant resultats molt positius. 

El PXCP es presenta com a recurs per evitar l'exclusió i la cronificació de la pobresa en les famílies del municipi. Des del departament de Serveis Socials del municipi aposten per afrontar de cara la pobresa de les famílies del territori, parlant de forma clara sobre el tema i sense tabús, passant directament a l'acció a través de la intervenció social i laboral. Les accions realitzades incideixen directament en les tres àrees més importants per integrar a les famílies socialment: millorant les condicions d'accés habitatge, desenvolupant activitats lúdiques, esportives i d'oci per la integració social, i per a l'orientació laboral, ofereixen una sèrie de recursos i contactes institucionals i empresarials que faciliten l'accés a l'educació i al mercat laboral de forma justa i equitativa per cada individu.

El PXCP compta amb un pressupost anual de 56.000€ que provenen íntegrament del pressupost municipal. El programa compta amb una responsable que gestiona i coordina amb els diferents organismes públics i privats, i amb les diferents regidories de l'Ajuntament de Calafell. Organitza, supervisa i avalua el bon desenvolupament del programa i és l'encarregada exclusiva de l'àrea d'habitatge. Una tècnica que pot ser treballadora social o educadora, que dissenya, executa i avalua les diferents activitats que es desenvolupen. Planifica, elabora i fa un seguiment del programa. Elabora informes, memòries, propostes de millora i documentació necessària per a la gestió del programa. I elabora materials formatius, d'avaluació i suport metodològic. I una orientadora laboral, que donen suport en el disseny, execució i avaluació de les activitats, i en l'elaboració de materials formatius i suport metodològic. Assessoren i acompanyen a cada persona participant en el procés.

06/05/2024