Skip to main content
Estació de renfe a l'Arboç

El Consell Comarcal del Baix Penedès reclama urgentment millores al servei de rodalies de renfe a la comarca

El Consell Comarcal del Baix Penedès reclama urgentment millores al servei de rodalies de renfe a la comarca

Les afectacions són constants deixant a persones que no poden anar a treballar ni a estudiar per culpa del mal funcionament.

Dimecres 24 d’abril de 2024. La indignació entre els usuaris de rodalies al Baix Penedès no para de créixer, al mateix ritme que les incidències a les línies R4 i R2 sud. El cap de setmana va ser a la línia de l’interior per un robatori de cablejat. Dilluns, també a la mateixa línia, talls de circulació a causa d’un tren avariat entre l’Arboç i Vilafranca del Penedès. Problemes que se sumen a les obres existents. El mateix dilluns a la línia R2 sud, on als retards són habituals, si va sumar la falta de trens que, en hores punta, comporta que molts usuaris es quedin a terra perquè els trens que arriben ja van plens fins dalt i no hi cap ni una agulla. 

El tall de circulació de trens durant moltes hores al dia de l'R4, ha fet que la majoria d’usuaris opti per utilitzar l'R2 sud per anar a Barcelona, derivant en un augment molt important del nombre d’usuaris per aquesta línia. Però aquest augment, fàcilment previsible, no s’ha vist solucionat amb un augment de freqüències ni amb combois més llargs. 

Per tot plegat el president del Consell Comarcal Ramon Ferré, reclama urgentment l’augment de trens i combois més llargs per absorbir el volum d’usuaris per l'R2 sud, alhora que també es millori el servei de l'R4 durant les hores del dia i el cap de setmana, quan està operativa. “La indignació de la comarca no para d’augmentar i durant les darreres setmanes hem arribat al límit. Els usuaris del Baix Penedès es mereixen ser tractats com qualsevol altre ciutadà. Estem farts d’haver d’aguantar dia si i dia també retards, trens que no passen i que quan passen no hi cap ningú més, deixant molts usuaris a terra amb els problemes que això comporta d’arribar tard a la feina o a estudiar. Aquesta situació no pot continuar així.”

04/24/2024