Skip to main content
211014_violenciahomes.jpg

ATENCIÓ A HOMES QUE FAN SERVIR LA VIOLÈNCIA

El Consell Comarcal del Baix Penedès posa en marxa un nou servei comarcal d’atenció a homes que fan servir la violència física, psicològica o de qualsevol altre caire en les seves relacions de parella

L’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Penedès obrirà, a partir d’aquest mes d’octubre, un nou servei d’atenció a homes que fan servir la violència física, psicològica o de qualsevol altre caire en les seves relacions de parella. A través de la intervenció terapèutica que prestarà la figura d’un/a professional de la psicologia, es donaran noves pautes i estratègies de relació i negociació, per evitar que els homes atesos repeteixin els mateixos patrons violents.

Hi ha dades que corroboren que aquells homes que tenen antecedents d’agressions a les seves parelles, quan inicien noves relacions reprodueixen els mateixos patrons i conductes violentes. L’objectiu final d’aquest servei és evitar aquesta reincidència de la persona agressora.

La intervenció que es porta a terme parteix de la voluntat dels homes de voler canviar i millorar les seves relacions personals per evitar l’ús de qualsevol tipus de violència. La filosofia del servei parteix, com no pot ser d’una altra manera, de la constatació que l’home és el responsable de les situacions de maltractaments que es produeixen en l’àmbit de la convivència

Cal tenir en compte que el programa va dirigit a homes que no tenen cap patologia ni malaltia mental severa, ni estan en circuits de justícia que els obliguin a realitzar un tractament. Per tant, s’hi accedeix de forma voluntària per part de l’home que demana ajuda, i és totalment gratuït.

El servei es prestarà una tarda a la setmana al Casal Cívic del Vendrell, i cal tenir cita prèvia. Per demanar hora, es pot fer a través de:

Correu electrònic: sah@baixpenedes.cat
Telèfon: 977157177

Aquest programa s’ofereix a través d’un conveni amb la Fundació Assistència i Gestió Integral (AGI), fundació pionera en la creació d’aquest programa i que ja presta el servei en altres territoris de Catalunya, i es pot realitzar gràcies a l’aportació econòmica de l’Obra Social de la Fundació La Caixa i del projecte “Fem Pinya”, dels Nens del Vendrell.

10/13/2021