2.2. Pla Territorial de Ciutadania i Immigració

Aquest pla és fruit d’un conveni entre el Departament de Benestar Social i Familia de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Baix Penedès.

El Pla ofereix un seguit de serveis dels quals se’n poden beneficiar tots els municipis adherits. L’objectiu fonamental és l’acostament a la realitat actual de la immigració al Baix Penedès i la recerca de la participació del màxim d’entitats, serveis i administracions, així com d'altres plans i actuacions de caire local que es portin a terme en els municipis més grans. La finalitat de les actuacions és contribuir a la plena incorporació dels col·lectius de nouvinguts estrangers en la vida social de la comarca i potenciar la convivència i la cohesió comunitàries, així com la igualtat d’oportunitats, la lluita contra l’exclusió i la igualtat d’accés als recursos públics.

 

Entre d'altres actuacions, des del Pla, es realitza:

 
2.2.1. Formació i sensibilització. El pla dissenya i implanta formació en temes relacionats amb els processos de diversitat cultural per a tots aquells professionals de l'àmbit de la salut, l'ensenyament, els serveis socials, etc., que diàriament tracten o treballen amb famílies i persones nouvingudes estrangeres.

2.2.2. Assessorament tècnic als municipis. El pla assessora els municipis del Baix Penedès que ho requereixen a l'hora d’implantar actuacions concretes en matèria d’acollida, informació i orientació, traducció i mediació, habitatge, inserció laboral, atenció sanitària, integració escolar, activitats extraescolars i de lleure, formació d’adults, sensibilització, participació i associacionisme, etc.

La finalitat d'aquest assessorament és esdevenir un punt de referència per tal que els municipis puguin donar resposta a les noves demandes i reptes que els suposa l'arribada de persones estrangeres.

 

On podeu trobar el servei:

Pla de ciutadania i immigració

Plaça del Centre, 3, 1r pis - 43700 El Vendrell
Tel. 977 157 177
Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari: divendres de 9 a 14 h.