2.1.Servei d'atenció a la infància i l'adolescència (EAIA)

 

L'Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA) és un servei social especialitzat d'atenció a la infància i l'adolescència en situació de risc de desenvolupament, així com a les seves famílies.

Està format per un equip interdisciplinari format per sis professionals: una treballadora social, dues psicòlogues, una pedagoga, una educadora social i un administratiu, que es dediquen a l'atenció d'infants i adolescents (de 0 a 18 anys) que es troben en situació d'alt risc social.

Els serveis prestats pel conjunt de l'EAIA vénen marcats per l'encàrrec legal de protegir l'infant maltractat (negligència, abandonament o maltractament actiu). L'EAIA intervé, doncs, a demanda d'altres serveis que detecten la situació, de manera canalitzada a través dels Serveis Socials Bàsics o del STAIA (Servei Territorial d'Atenció a la Infància i l'Adolescència).

Altres objectius assignats als EAIA són els següents:

Assessorament/col·laboració amb els altres agents, com per exemple els Serveis Socials d'Atenció Social sobre els casos d'infància.


Estudi diagnòstic. Consisteix a dur a terme la investigació i valoració dels casos derivats pels Serveis Socials Bàsics, per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència o altres agents del sistema de la xarxa especialitzada.


Seguiment i avaluació continuada de l'evolució de les intervencions.


Coordinació amb d'altres professionals.


Intervenció preferent. Quan un infant/adolescent es troba en una situació que posi en perill de manera objectiva la seva integritat física o psíquica, cal valorar i donar resposta ràpida i, si escau, proposar mesures de protecció immediata.

 

On podeu trobar el servei:

Cal que us adreceu als professionals dels Serveis Socials del vostre ajuntament.

 

Per a més informació també podeu contactar amb:

Serveis Socials Especialitzats del Consell Comarcal del Baix Penedès
Plaça del Centre, 3, 1r pis - 43700 El Vendrell
Tel. 977 157 177
Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.