130 joves de la comarca s'interessen per treballar a Alemanya

fp dual 1 

Ple absolut a la sessió informativa per anar a estudiar i treballar a Alemanya, d'aquest dimarts al matí. Prop de 130 joves s’han interessat pel projecte coordinat pel Consell Comarcal, a través de l'Oficina Jove.

La cita de la sessió informativa era les 10,30 h, a l'Escola de Música Pau Casals del Vendrell, i per segon any consecutiu, ha tornat a ser un èxit de convocatòria. Aquest ha estat el primer contacte entre joves que estan interessats en aprendre treballant a Alemanya, com a base del projecte que arriba als joves del Baix Penedès, per segona vegada, a través del Consell Comarcal del Baix Penedès. Es tracta del sistema d’FP dual, en què els aspirants seleccionats tindran al seu abast formació i pràctiques remunerades que subvencionen els empresaris i el Govern federal alemany.

La d'aquest dimarts ha estat la primera d'un total de 6 xerrades que es faran en diversos punts de Catalunya, en què s'ofertaran 200 places pels joves catalans.

Per la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Serramià, aquest 'és un projecte estrella, que ha de ser una de les opcions per reduir l’important atur juvenil del Baix Penedès’.

Alemanya necessita mà d’obra per cobrir el dèficit de professionals per a l’hostaleria, la construcció i la indústria. Els requisits són tenir mínim 16 anys, no superar els 30 anys, tenir l’ESO, estar a l’atur i, condició indispensable, estar motivat per gaudir d’una experiència complexa com aquesta.

L’FP dual és un nou format de formació professional que combina treball a l’empresa i formació teòrica al centre de formació professional. És a dir, alterna l’aprenentatge a les aules amb l’experiència laboral a les empreses.

Els que participen en l’FP Dual tenen garantits uns ingressos de 818 euros nets al mes. Els aspirants seleccionats també disposen d’un curs intensiu d’alemany subvencionat de 5 mesos de durada, que es farà al Vendrell, com ja es va fer amb els seleccionats del 2016. També rebran ajudes per al trasllat i de dos viatges a l’any per visitar la família. El procés continua ara amb les entrevistes personals per escollir els millors candidats.

Dimarts, 31 de gener de 2016