Pla d'emergències per incendis forestals

La Direcció General de Protecció Civil recorda als ciutadans les mesures de prevenció i d'autoprotecció contra incendis forestals.

focEn el marc de la campanya de sensibilització davant el risc d'incendis forestals, la Direcció General de Protecció Civil www.gencat.cat recorda als ciutadans què cal fer per evitar el foc i per protegir-se'n, especialment a les urbanitzacions, cases aïllades i cases de pagès.

Es tracta de mesures tant des del punt de vista de les residències, com de l'entorn, com del propi comportament humà, que poden contribuir a un augment important de la protecció dels ciutadans davant dels incendis forestals.

Així doncs, a part del fullet de caràcter general sobre el perill de fer foc a l'estiu, s'ha editat una guia d'autoprotecció que es distribueix pels indrets més vulnerables (urbanitzacions, cases aïllades i cases de pagès durant la primera part de l'estiu).

El fullet sobre mesures adreçades a la població en general –escrit en català, castellà, anglès i francès– recorda les precaucions que cal tenir, especialment en aquesta època de l'any, en què el risc d'incendi és més gran. Les mesures passen per no llençar burilles enceses, no fer barbacoes o trucar al 112 davant d'una situació d'emergència.

D'altra banda, quan el foc ja s'ha produït, alguns dels consells varien en funció del lloc. Si per exemple el foc envolta la casa, cal refugiar-se a dins, tancar portes i finestres i tapar qualsevol forat. O si per exemple el foc sorprèn algú a camp obert, cal allunyar-se'n en direcció oposada al vent i, si és possible, entrar en zona ja cremada, etc.

Consulteu els documents en PDF adjunts i, si ho desitgeu, podeu imprimir-los també.

Arxius relacionats