El Consell Comarcal del Baix Penedès crea L’OBSERVATORI DEL MERCAT DE TREBALL DEL BAIX PENEDÈS

Serà una eina actualitzada trimestralment que recollirà les dades comarcals i per municipis de les principals fonts estadístiques i les facilitarà a tots els actors del mercat de treball.

WhatsApp Image 2021 06 09 at 10.35.34Dimecres 9 de juny de 2021. L’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat avui en roda de premsa la creació d’un Observatori comarcal del Mercat Laboral, amb l’objectiu de facilitar dades a tots els actors. Aquest Observatori s’ha creat en el marc de les accions del Pla Estratègic de Desenvolupament i Ocupació 2017-2022, i elaborat seguint el pla de treball de l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) del Consell, es presenta l’Observatori del Mercat de Treball del Baix Penedès.

L’Observatori, recollirà amb una actualització trimestral on-line a la web del consell www.ccbp.cat, dades de les principals fonts estadístiques i elaborarà un informe diagnòstic de la situació de la comarca. Aquesta nova publicació permetrà als ajuntaments i serveis d’ocupació tenir una documentació d’anàlisi de dades comarcals amb informació actualitzada sobre la situació i les tendències en l’àmbit de l’ocupació. Alhora, es pretén que l’Observatori sigui una font d’informació fàcil i accessible per la ciutadania i pels diferents nivells de governança del Pla Estratègic.

Joan Sans, President del Consell Comarcal ha destacat que la situació a la comarca no és fàcil després de la Pandèmia, i ja ha demanat una reunió amb el Departament d’Indústria de la Generalitat per tractar de la implementació d’un Pla de xoc industrial. El Conseller d’Ocupació del CCBP, el Sr. Christian Martínez, ha destacat que existeix una creixent precarització del mercat laboral i fan falta eines per lluitar contra aquesta dinàmica i dedicar esforços per tal de perfilar actuacions per reduir el nombre d’aturats a la comarca. Aquest Observatori està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.