El Consell Comarcal del Baix Penedès ha realitzat la contractació de 6 persones aquest mes de desembre en el marc d’un nou Pla d’Ocupació Comarcal

201216 trefookDimecres 16 de desembre de 2020. El Consell Comarcal del Baix Penedès va iniciar un nou projecte ocupacional el passat dimecres 9 de desembre.  Aquest programa ha permès fer 6 nous contractes de treball amb una durada de 9 mesos a persones que es trobaven en situació d’atur des del 16 de març de 2020, i a aquelles persones en situació precària, aturades de llarga durada i no perceptores de prestació per desocupació, subsidi o ajuts. Aquests dos col·lectius han estat els més afectats per l’estat d’alarma i la crisi generada per aquest. 

 

Tal i com ha explicat en la roda de premsa de presentació la Consellera Comarcal d’Ocupació Xus Sequera, el Consell Comarcal ha rebut una subvenció del SOC per un import de 87.105 €, que finança el cost d’aquestes contractacions que inclouen també una formació obligatòria de 60 hores de 2 mòduls de formació transversal per millorar la ocupabilitat futura d’aquestes persones que participen al programa, oferint la oportunitat d’adquirir experiència i coneixement contrastat.

 

Per la seva banda Joan Sans, President del Consell Comarcal ha felicitat a les 6 persones contractades i ha demanat més programes ocupacionals per una comarca fortament castigada per l’atur.

 

Aquest programa es realitza en cooperació amb els ajuntaments de la comarca següents: Albinyana, l’Arboç, Banyeres del Penedès, Bellvei, la Bisbal del Penedès, Bonastre, Llorenç del Penedès, Masllorenç, el Montmell, Sant Jaume dels Domenys i Santa Oliva.

 

Els perfils de les ofertes de treball d’aquest programa són els següents: 3 peons de brigada, 1 auxiliar de manteniment i neteja, 1 acompanyant i suport a la ciutadania, i 1 auxiliar administratiu. El programa d’ocupació correspon a la convocatòria extraordinària per a l’any 2020  Treball i Formació COVID-19, que preveu el Decret llei 16/2020 de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat, per fer front a la COVID-19.

 

Aquest programa i llurs contractes de treball són subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i efectuats d’acord amb les condicions establertes al programa Treball i Formació regulat per la Resolució TSF/1419/2020, de 16 de juny i l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al programa Treball i Formació, modificada per l’Ordre TSF/115/2019, de 7 de juny i per l’Ordre TSF/20/2020, de 25 de febrer. Aquests contractes poden ser cofinançats pel Fons Social Europeu en un 50% a través del Programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020.