El Consell Comarcal del Baix Penedès signa el conveni amb la Diputació de Tarragona per a la prestació de serveis als municipis en el període 2020-2023

L’acord de col.laboració compta amb un pressupost de 1,627.112,40€.

0804 DipuCCBPEl president del Consell Comarcal del Baix Penedès Joan Sans va signar el passat dijous amb la presidenta de la Diputació de Tarragona el conveni per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre el Consell Comarcal i la Diputació per a la prestació de serveis municipals durant el quadrienni 2020-2023 per un valor de 406.778,10€ anual fins el 2023. El present conveni renova, actualitza i millora els acords quadriennals anteriors, signats el 2013 i el 2016.

 

L'objectiu general del conveni és continuar la cooperació i col·laboració i a l’hora ajudar al finançament de les necessitats actuals dels ens locals. Al mateix temps, pretén optimitzar els recursos per evitar duplicitats en les assistències i serveis als municipis i entitats municipals descentralitzades (EMD). Així mateix, s'afavoreix la planificació quadriennal de les inversions i de la prestació de les assistències i els serveis als municipis, destinataris finals dels recursos econòmics i assistencials.

 

Amb la signatura d’aquest conveni el Consell Comarcal adquireix recursos per a fer o complementar inversions. Així, aquest any s’invertiran 50.000€, dels quals 32.000€ es destinaran a serveis socials.

 

La signatura d’aquest conveni es va produir conjuntament amb els 10 presidents dels Consells Comarcals de la demarcació de Tarragona. Va ser aprovat per la Diputació en el ple del passat 28 de febrer, i es preveia signar conjuntament amb els deu ens comarcals al mes de març. L'estat d'alerta, però, va impedir-ne la signatura. Malgrat aquest contratemps, l'adaptació del conveni, mitjançant una addenda, va permetre igualment avançar recursos als consells comarcals per a l'àmbit social.