El Consell Comarcal ha estat víctima d’una estafa econòmica per suplantació d’identitat

Els estafadors van suplantar la identitat d’un proveïdor i van sol.licitar el canvi de número de compte on es transferien els pagaments.

Altres institucions també han estat víctimes d’aquest mateix tipus de frau en els darrers temps a Catalunya.

Captura de pantalla 2020 06 09 a les 12.00.429 de juny de 2020. El Consell Comarcal del Baix Penedès ha estat víctima d’una estafa de 244.000 euros amb el canvi fraudulent del número de compte corrent de l’empresa que porta el manteniment de les depuradores de la comarca. Al mes de novembre de l’any passat, els serveis administratius del Consell van rebre un correu electrònic corporatiu, fent-se passar per l’Empresa proveïdora del manteniment de depuradores, sol·licitant que procedissin a canviar el número de compte on se’ls transferien els pagaments pels serveis. Utilitzant adreces de correu electrònic i documents falsos, els estafadors, de l’Europa de l’Est, van suplantar la identitat de l’empresa concessionària i van aconseguir desviar els diners que el Consell Comarcal pagava a un altre compte fraudulent. 

El cas es va denunciar de seguida, el passat mes de desembre, quan des del Consell es van detectar anomalies en el pagament de diverses factures. Des del Consell s’esperava que les investigacions i restitució dels diners serien ràpides, però de moment, les diligències judicials continuen en marxa sota investigació. I sembla que l’estat d’alarma pel coronavirus segurament alentirà encara més el cas.

Des del Consell Comarcal, Joan Sans explica que de seguida que es va saber tot el que havia passat, i un cop fetes les denúncies pertinents, es va informar a tots els grups polítics del Ple i es va demanar la màxima diligència per recuperar els diners estafats: “Estem convençuts que podrem recuperar tots els diners quan tot aquest procés judicial finalitzi.” De moment, s’està a l’espera de la resolució definitiva.