Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol

diaintDes del Consell Comarcal del Baix Penedès, mitjançant el Servei d'Atenció Integral (SAI Oficina LGBTI), ens sumem a la celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol, que es commemora el 19 de febrer. Aquesta jornada té l'objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d'una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.
 
Volem impulsar la campanya "Aturem la discriminació LGBTI en el futbol i arreu" i animar al sector esportiu de la comarca, concretament el món del futbol, a fer-ne la màxima difusió i denunciar qualsevol tipus d'agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc.
 
La Llei 11/2014, de 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, bifòbia i transfòbia vigent a Catalunya, vetlla per desenvolupar i garantir els drets de les persones LGBTI i evitar-los situacions de discriminació i violència, per assegurar poder viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.
 
El Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d'origen nigerià, Justin va viure la major part de la seva carrera esportiva en el futbol anglès, jugant en més de cinc equips.