El Consell Comarcal del Baix Penedès demana a Ensenyament augmentar les places de bus escolar davant l’augment de les llistes d’espera

Actualment el Consell Comarcal del Baix Penedès gestiona 48 línies de busos comarcals que cada dia porten als centres d’estudi 1.400 alumnes.

191211 transport1

11 de desembre de 2019.

El Consell Comarcal del Baix Penedès gestiona aquest curs 48 línies de bus comarcal per dur 1.387 alumnes de primària i ESO cada dia al seu centre d’estudi. Concretament són 23 busos i 5 taxis per alumnes d’ESO, 12 busos per alumnes de primària, 5 per alumnes de l’Aula d’integració social i 4 per educació especial.

 

Però el nombre de places disponibles no és suficient i cada vegada les llistes d’espera es van fent més grans. Núria Güell, Regidora de l’Ajuntament de Bellvei i Consellera Comarcal d’Educació adverteix que aquesta tendència va a l’alça cada vegada més ràpid. Per aquest motiu fa temps que estan en contacte amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per mirar de solucionar-ho i ampliar el nombre de places en aquelles línies que van més saturades.

 

Des del Consell es recorda que s’ofereix la possibilitat d’optar a ajuts al transport escolar per als alumnes de primària, que han de presentar la sol.licitud a les oficines del Consell Comarcal. Pels alumnes d’ESO els transport és subvencionat al 100% perquè es considera el desplaçament obligatori al no haver-hi centres d’estudi a tots els pobles.